YENİLİKLER
Yükleniyor...

Olmadan Hayat Oyunu


Merhaba! Bugünkü oyun ile, hayatımızda bir şeyin hiç var olmadığını düşünüp neler olabileceğini tahmin edeceğiz!


Aşağıda bir sözcük bulunmakta, bu sözcüğü ilham kaynağınız olarak kullanın ve hayatımızda, bu dünyada asla var olmayınca nelerin değişeceğini tahmin edeceğiniz bir nesne, icat, fikir vs. düşünün. Ve bu nesne vs. olmadan dünyada nelerin değişeceğine odaklanın, açıklayın.

  • Yürüyen merdiven 


Siz de, başkalarının "hiç var olmayınca dünyada değişecek şeyler" açıklamasını dinledikten sonra, o kişilerin neyin hiç var olmadığını ima ettiğini tahmin etmeye çalışın. En uç ve derin açıklamalarla oyunu renklendirin. Hayal gücünüzü zorlayın.


Zaman zaman, arzuladığımız bir şeye sahip olduğumuzda dünyamızın ne kadar değişeceğiyle ilgili güzel hayaller kurar, dalar gideriz. Ah çok param olsa, keşke çikolatam olsa diye...
Haydi gelin biraz da sistem çarkını diğer  yöne çevirelim. Ya "X"im olmasaydı, dünyada neler değişirdi? Hayatımı nasıl etkilerdi? Birçok nesne ve olay arasındaki bağlantıları fark edip bunların üzerine düşündükçe, yaratıcı zekamız da gelişmeye başlayacaktır. Haydi siz de birçok nesne ve olay arasındaki bağlantıyı bu yolla kurmayı deneyin!

Yorumlarınızla katılın!





0 yorum:

Yorum Gönder