YENİLİKLER
Yükleniyor...

Yaratıcılık Ağacı

tree.pngMerhaba! Bu hafta "dallanıyoruz".

Adsız.pngYaratıcılık ağacı ile yaratıcı zekamızı

geliştirmeye çalışacağız!

Aşağıda rastgele bir sözcük bulunmaktadır. Bu sözcük ağacımızın kökü olacak. Her bir kavram, yaratıcılık ağacının yeni bir dalı olacak. Amaç, ilk başta verilen kavramla ilgili olacak şekilde, ilk dalı ikiye ayırmak yani iki yeni kavram türeterek yeni dallar oluşturmak. Sonra seçtiğiniz bir daldaki sözcükle ilgili de iki yeni kavram bulup bu şekilde ağacı oluşturacaksınız. Yaratıcılık ağacının herhangi bir dalında kullanılmış olan kavramı tekrar kullanamazsınız.

*Galeri


Düello şu şekilde olabilir, olabildiğinizce yaratıcı olun ve bir kavramla ilgili yeni iki kavram yazıp yeni iki dal oluştururken mümkün olduğunca yaratıcı kavramlar bulmaya çalışın.


Bu oyun, bakış açısı geliştirmenin iyi bir örneğidir. Başlangıçta verilen kavram ile, ağaç koca bir çınar ağacına döndüğünde ulaştığımız kavramlar arasında nasıl farklar olacak? Yaratıcı düşünme sizi nerelere götürür, kim bilir? Ağaç büyüdükçe, yeni kavramlar düşünüp eklemek de zorlaşacak. Böyle oldukça, siz de daha derin düşünmeye ve yaratıcı mekanizmanızı çalıştırmaya gayret edeceksiniz. Haydi görelim, ne kadar büyük bir ağaç meydana getirebileceksiniz!


Yorumlarınızla yaratıcı düşünmeye destek olun!

2 yorum: Yorumunuzu Yazın